Llibres al replà

Stop tu pots, a Igualada

«Stop tu pots» és el nom de la campanya d’activitats que tenen lloc a la ciutat d’Igualada (Anoia) amb l’objectiu de contribuir a la reflexió sobre l’assetjament a les escoles. 
Dins dels actes de la campanya, del 12 de gener a l’11 de febrer, la Biblioteca Central d’Igualada acull dues exposicions que giren a l’entorn de dos llibres que tracten l’assetjament: Juul, de Gregie de Maeyer (Lóguez, 2016) i Noms robats, de Tàssies (Cruïlla, 2010). 
La primera mostra les escultures de fusta que apareixen al relat Juul, en què el nen de fusta protagonista de la història, es va arrencant les parts del cos que són objecte de burla per part dels companys (l’origen d’aquest àlbum fou una notícia al diari on es parlava del suïcidi d’un noi que havia patit assetjament). Un llibre que va colpir enormement als lectors i prescriptors quan va aparèixer a finals dels noranta. 
Per la seva part, a Noms robats, es poden veure les il·lustracions originals de Josep Antoni Tàssies i algunes edicions en altres idiomes. Un àlbum elaborat amb molta cura i gran subtilesa, ideal per a treballar-lo als instituts. 

Deixeu un comentari: