Llibres al replà

Maria Carme Roca presenta Katalepsis a Abacus

El passat dijous 18 d’abril, Maria Carme Roca va presentar la seva darrera novel·la. “Katalepsis” guardonada amb el Joaquim Ruyra 2012. Fou a l’Abacus de Balmes, i en companyia de l’editor de La Galera, Marcelo Mazzanti, i Jordi Cervera en les funcions de presentador. Us convidem a llegir la crítica de la novel·la al 2n 2a de la nostra escala. Roca va parlar de com la sedueixen, des de sempre, les ficcions (o realitats) que tenen a veure amb la malaltia neuronal que fa que un viu sembli mort, i el consequent, en molts casos, enterrament en vida. Com cita l’autora en les diferents parts de la novel·la, un munt d’autors han utilitzat el tema en les seves obres (Allan Poe o Dumas entre altres): una paorosa realitat temida per tothom quan encara no hi havia sistemes per certificar mèdicament i sense dubtes, la defunció d’una persona. Maria Carme Roca extrapola aquests episodis en una acció contemporània i, com va assegurar en Jordi Cervera, se’n surt més que airosa. Entre el públic, molts lectors de Roca, alguns autors de la Galera, la seva agent i la directora editorial de la Galera, Iolanda Batallé.

Deixeu un comentari: