Llibres al replà

Ilustrarium: una galeria d’art especialitzada en il·lustració infantil

Des del passat 23 de maig  l’antiga Casa Matas del carrer del Sol núm. 47 de Granollers, combina la seva funció d’obrador de marcs amb la de galeria d’art.
Una galeria d’art que sota el nom d’Ilustrarium es presenta com a galeria especialitzada en il·lustració infantil contemporània.
El dia de la inauguració, la taula de treball de l’obrador havia substituït els papers i marcs habituals per un petit refrigeri. Tot estava a punt  per a celebrar la col·laboració entre un negoci de molta trajectòria a la capital del Vallès i aquesta nova aventura cultural que engega Marta Ardite, fundadora d’Ilustrarium.

A les parets de la sala es podien trobar obres d’alguns dels autors més reconeguts en el gènere de l’àlbum
il·lustrat, com ara Mariona Cabassa, Javier Sáez Castán, Alba Marina
Rivera, Javier Zabala, Pablo Auladell
, entre d’altres.

Al llarg de la tarda, la sala es va anar omplint de l’anar i venir de gent de la comarca: d’amics, de professionals de l’àmbit de l’art, els llibres o els infants… i de molts curiosos. 
A comarques ja les fem aquestes coses.
Escoltant els comentaris de la gent es podien fer ràpidament dos grups de persones:
Aquells que es quedaven embadalits contemplant una imatge del seu àlbum preferit… I que segurament pensaven: “Ves! No és tant car com creia, me la podré regalar per l’aniversari”.
I aquells altres que llegien el nom dels artistes i deien: Saéz Castán? És de la comarca aquest noi? Ah! No són artistes locals? I com és això?
A banda doncs, de la importància narrativa de la il·lustració i del seu sentit dins l’àlbum il·lustrat, Ardite ha manifestat al llarg d’aquests dies previs a la inauguració que Ilustrarium “vol posar de manifest com la
il·lustració infantil de les darreres dècades ha assolit una qualitat
estètica de gran riquesa visual i conceptual, essent cada cop més
valorada dins de les arts plàstiques”.

Mentre brindàvem amb una copa de cava per l’èxit del nou projecte, la seva fundadora ens va explicar que a banda de la galeria física, Ilustrarium proposarà tot un seguit d’activitats, formacions i exposicions nòmades i temporals fora de les parets de la Galeria.

La Marta, que és una excel·lent comunicadora,  ens va explicar  que les obres exposades són un giclée print, un tipus d’impressió realitzada amb una tecnologia molt avançada i unes tintes ultrachrome que permeten unes reproduccions d’alta qualitat i fidelitat respecte a l’original. 
Es tracta d’una tècnica molt utilitzada en museus i galeries d’art. 
El suport que s’utilitza de paper també és especial, d’alt gramatge 100% cotó, lliure d’àcids, dissenyat especialment per a la reproducció d’obres d’art. 
Les impressions es realitzen en tirades curtes, numerades i signades per l’autor.
Des de llibresalreplà celebrem totes les iniciatives que volen promoure la il·lustració i desitgem que el projecte d’Ilustrarium tingui llarga vida.
Com a veïna de Granollers espero que els vallesans estiguem a l’altura d’aquesta iniciativa. Seguirem de molt a prop totes les activitats que es generin des d’aquesta nova galeria del carrer del Sol i us mantindrem informats.

Hi ha molta feina a fer, també a comarques!

One comment

Deixeu un comentari:

A %d bloguers els agrada això: