Llibres al replà

Llamps i Centelles a L’Hospitalet de Llobregat

Als veïns del replà ens ha omplert de satisfacció saber que hi ha un nou observatori de la literatura infantil i juvenil que vol acompanyar docents, bibliotecaris i altres persones mediadores de la lectura, compartint experiències i formació.

Se’n diu Espai Llamps i Centelles (atractiu, eh?) i està ubicat a l’Hospitalet de Llobregat, al carrer Rosalia de Castro,80, al bell mig del barri de Sant Josep. La idea i posta en marxa es deu a qui va ser el responsable de la biblioteca escolar de l’Escola Sant Josep-El Pi durant 40 anys, en Jaume Centelles.

Des d’allí es vol fomentar la lectura entre els nens i els joves, en especial, a través de la família i, amb una periodicitat mensual, s’hi faran tertúlies de tota mena, titulades “tertúlies clandestines” perquè caldrà una contrasenya per assistir-hi i per descobrir qui és el convidat del dia. Per a saber-ne més, cliqueu aquí https://jaumecentelles.cat/tag/espai-llamps-i-centelles/ i assabenteu-vos de què va la propera, programada pel 22 de febrer. Afanyeu-vos, que potser ja no hi cabreu! Tot i així, si hi concerteu una visita, us atendran amb tota l’amabilitat del món, i podreu descobrir, com ho vam fer nosaltres, una pila de racons insospitats, i plens de tresors de paper i tinta.

De mica en mica, i gràcies al voluntarisme i tenacitat d’uns quants mestres, el mapa de Catalunya es va omplint de punts de referència dedicats a la lectura i la literatura infantil i juvenil. Una tasca que uneix llibres i lectors de quilòmetre zero, perquè en Jaume Centelles, mestre, bibliotecari, bloguista i locutor, té molt clar que tot comença des de la proximitat: la família, l’escola, els amics, el barri…

Llarga vida a Llamps i Centelles!

One comment

Deixeu un comentari:

A %d bloguers els agrada això: