Llibres al replà

Una bona notícia

Estem contents de saber i fer-vos saber que l’important fons documental que Josep M. Aloy (Manresa, 1948-2020) va conservar i registrar meticulosament al llarg de la seva trajectòria d’educador social, lector, crític i col·laborador de premsa, a més d’escriptor, ja és en mans de la Fundació Universitària del Bages, gràcies a la donació feta per la família.

Aquesta donació consta nogensmenys que de 8.000 títols de literatura infantil en català, d’uns 700 articles de premsa i d’altres documents diversos que aquest gran amic nostre va aplegar a partir del 1987. Si la seva tasca personal va ser enorme i sempre rigorosa, no ho és pas menys la satisfacció col·lectiva que van sentir les més de dues-centes persones que van assistir a l’acte de donació del llegat, que va tenir lloc el dia 2 de desembre del 2021.

La primavera vinent, aquest fons conviurà amb tots els serveis de la universitat dedicats a l’educació que confluiran en un nou edifici: els estudis de Grau i de CFGS en Educació Infantil; el centre per a la promoció, divulgació i recerca de l’educació científica a les primeres edats; el Centre d’Innovació i Formació en Educació… En el conveni, la institució universitària es compromet a catalogar el fons, a conservar-lo i a posar-lo a disposició de mestres i educadors amb la finalitat de promoure la lectura entre infants i joves.

I això permet augurar que des de la capital del Bages, el cor de Catalunya, hi haurà un nombre encara indefinit de persones que podran iniciar i dur a terme recerques de tota mena i calat en el camp de la LIJ en català, que bona falta ens fan. Bravo!

L’home que regava els llibres

La signatura del conveni es va fer el el mateix dia que la universitat va acollir l’acte organitzat per la Comissió Josep M. Aloy per recordar la figura d’aquest expert en literatura infantil i juvenil. Un acte durant el qual es va anunciar la publicació, abans de Sant Jordi de 2022, d’un recull de relats, poemes i il·lustracions que giren al voltant del tema la literatura, la lectura i els infants, elaborat per gairebé cinquanta autors en record de l’homenatjat i que es titularà “L’home que regava els llibres”.

Deixeu un comentari: