Llibres al replà

Una fira sobre biblioteques al Japó

Durant uns mesos, la comunitat de veïns del blog Llibres al replà tindrà el veí del 2n 2a, en Joan Portell -altrament anomenat Alba i Dídac-, com a enviat especial al Japó. Des d’allà, ens anirà enviant reportatges sobre la manera de viure els llibres i la lectura al país del sol naixent. Heus aquí el primer:
Una fira sobre biblioteques
Foto 1
Al Japó hi ha tantes biblioteques que fins i tot fan una fira de les novetats en mobiliari i altres estris per utilitzar en aquestes instal·lacions de reconegut prestigi al país (algun dia us explicarem com es desenvolupa la xarxa i les diferents tipologies de biblioteques). A continuació, presentem algunes singularitats que de ben segur us interessaran. 
Que els armaris arxivadors pesen? Que moure’ls amunt i avall és una molèstia? Doncs al Japó ja han dissenyat armaris que poden moure’s amb un sol dit!, i a més estan folrats d’un plàstic que permet escriure tot allò que es vol amb un retolador de pissarra!!! 
-foto 1-
Foto 2
Que a la teva biblioteca vols crear racons íntims, aïllats de tot i de tothom? Res millor que la butaca raconera!  -foto 2-
Que t’agrada pedalar i alhora llegir? Que t’agrada emportar-te els teus llibres quan vas en bicicleta? Que t’agradaria convidar els teus amics a una lectura col·lectiva? Que voleu fer un club de lectura a la muntanya? O, fins i tot, necessites fer servei de préstec pel poble i no saps com portar els llibres? Res millor que la bibliocicleta! Una biblioteca transportable amb espai per a llibres! -foto 3-
Foto 3
Foto 4
Però, els japonesos, que són molt previsors, abans que haver de tornar a endreçar els documents per culpa dels freqüents terratrèmols (en puc donar fe!), res millor que dissenyar armaris arxivadors a prova de moviments sísmics! Aquí en teniu la prova. 
-foto 4-
Val a dir que la fira també serveix perquè moltes biblioteques tinguin un espai per presentar les seves activitats. Una idea que, per què no?, també podríem importar al nostrat Saló del Llibre per a Infants de Mollerussa, no? Són cartells del tamany d’una banderola on s’exposen les seves idees i reflexions, així com activitats que poden ser d’interès col·lectiu. -foto 5-
Continuarem informant! 
Foto 5

Deixeu un comentari: