De la nova veïna del replà no en podem desvetllar encara la seva identitat. Només ens ha dit que continua llegint i buscant llibres Europa amunt i Europa avall. Altre cop ens ha fet arribar dues joies i ens ha promès que enviarà tot allò que vegi pel món i consideri essencial i bo per ser editat en català (encara que s’enfadin els agents literaris).
‘45 [El partisà]. Maurizio A.C. Quarello. Orecchio Acerbo Editore. ISBN: 9788899064518. Publicat a Itàlia finals del 2017.
El partisà és una novel·la gràfica sense mots de l’il·lustrador italià Maurizio A.C. Quarello. Aquesta història dividida en sis actes està basada en uns fets reals: la resistència dels avisi de l’autor amb la Brigada de Motferrato i la seva lluita contra les tropes nazis i els feixistes italians durant els darrers mesos de la Segona Guerra Mundial.
Un relat visual en què aquest il·lustrador, creador també d’altres obres molt recomanables publicades a casa nostra per Barbara Fiore o OQO, ens mostra, a través de diferents plans i perspectives les fortes conviccions ideològiques d’alguns personatges així com el patiment i la humanitat que també impera durant els temps de guerra.
El traç realista i expressiu fa que les paraules siguin innecessàries. La tècnica utilitzada és el llapis i l’aquarel·la i la composició i organització de les imatges són altament inspirades pel còmic, la pintura figurativa i el cinema. La gama cromàtica també està en harmonia amb l’ambient de cada escena. Una magnífica història de vida, de valors i un homenatge a la memòria històrica.
Le jour òu les ogres ont cessé de manger des enfants [El dia que els ogres van deixar de menjar infants]. Coline Pierré i Loïc Froissart. Rouergue. ISBN: 9782812615122. Publicat a França la primavera del 2018.
Fa molt i molt de temps, el món estava poblat per ogres que únicament s’alimentaven de nens i nenes criats en granges infantils. Un dia l’harmonia d’aquest món es va capgirar a causa d’un brot de toxiinfecció alimentària i els ogres es van començar a posar malalts. Els serveis de Vigilància Epidemiològica (VE), aquí representats per un Consell de Savis d’Ogres van decidir que a partir d’aleshores tots els habitants havien de deixar el canibalisme i esdevenir vegetarians.
Al principi, aquest canvi no va ser gens fàcil, però a mesura que els ogres van descobrir nous sabors i els beneficis de la nova dieta, es van sentir molt millor. Com que ja no calia menjar infants, aquests van poder créixer i fer-se grans. Així, els ogres van decidir domesticar-los i portar-los a l’escola. Avui encara hi ha ogres que ens envolten però ningú ho sap…
Un àlbum original i metafòric sobre els hàbits d’alimentació protagonitzat per personatges terribles reconvertits. L’obra està ubicada en un context actual, urbà, ecològic i on impera la nova tendència del menjar sa. Les il·lustracions són arrodonides, acolorides, i plenes de detalls sempre en un fons blanc sense (o amb molt poca) perspectiva perquè l’important d’aquest llibre són els personatges i les seves accions que ens provocaran més d’un somriure. Una bella edició i divertida història per a petits i grans.
Deixeu un comentari: