Llibres al replà

El Jinete Azul a Barcelona

Antonio Ventura, editor en cap de la petita editorial madrilenya El Jinete Azul i prestigiós coneixedor del món de la LIJ, va presentar la seva editorial al Centre Cívic Torre Llobeta, aprofitant que era a Barcelona impartint un curs de teoria de la il·lustració a l’Escola de la Dona. El Jinete Azul va néixer fa tres anys i manté actives les tres col·leccions amb les que va començar: la de poesia, la d’àlbum il·lustrat (recuperacions de descatalogats, àlbum infantil i àlbum d’adult), i la de novel·la gràfica. Precisament un dels llibres d’aquesta tercera col·lecció va centrar la xerrada. L’il·lustrador, Pere Guinard, assegut al costat de Ventura, va explicar el procés de treball, en paral·lel, amb els autors del text, Ana Alonso i Javier Pelegrín, per a “La ciudad transparente”. Dubtant també l’autor de la denominació de “novel·la gràfica” (aquest tema ja va sent un clàssic de “les preguntes sense resposta”), Guinard va treballar dos tipus d’imatges pel llibre, unes de caire il·lustratiu, i altres en format còmic (seqüenciades). Antonio Ventura li va donar quatre pistes abans d’encomanar-li la part gràfica d’aquesta novel·la futurista: 1984, Blade Runner, Un món feliç i Fahrenheit 451.
Preguntat per com un editor d’editorial petita pot sobreviure en temps de crisis, Ventura va ser breu i concís: “Sent poques persones; tenint altres feines simultànies; publicant menys del que voldríem, i havent-nos de vendre la casa, com he fet jo, per poder pagar deutes de l’editorial”. Temps difícils per a tothom, sens dubte. Però l’Antonio té molt clar que, per molt que tot es compliqui, no s’ha d’abaixar mai l’exigència i continuar fent els llibres de la millor, la més exquisida i la més valenta manera que es pugui.

web de El Jinete Azul 

2 comments

Deixeu un comentari: