Llibres al replà

A tenir en compte!

D’esquerra a dreta: Neus Real, Daniel Cassany i Mireia Manresa 
Dibuix de coberta d’Arnal Ballester

El passat dimecres dia 24 de febrer va tenir lloc, en el marc de la llibreria barcelonina Laie, la presentació del llibre Digital Literature for Children (Brusseles: P.I.E. Peter Lang, 2015). El llibre recull els dos eixos principals sobre els que treballa el grup GRETEL de la Universitat Autònoma de Barcelona: la literatura infantil i juvenil i l’educació literària. 

El volum posa a disposició de tothom les recerques efectuades pel grup des de 2012 fins a 2015 a l’entorn de la literatura digital per a infants i joves, feina recollida per les doctores Mireia Manresa i Neus Real. En total més d’una desena d’articles de caràcter divers. La tasca, no sempre fàcil, posa negre sobre blanc un seguit d’estudis, alguns d’ells basats en interessants observacions de l’ús de la literatura digital a l’aula i a casa, que permeten fer-se una bona perspectiva del passat i present d’aquesta literatura, i intuir el seu futur. En la presentació ambdues editores del document van remarcar la necessitat que l’escola es plantegi d’una vegada per totes com, quan i on començar a fer didàctica i orientació de la e-lij, una necessitat urgent ja que la digital ha vingut per quedar-se. 
Conscients d’aquesta mancança, però, GRETEL des de fa alguns anys ja posa a disposició de tots els usuaris una selecció de llibres electrònics per a infants i joves, espai que, coordinat pel Lucas Ramada, ens permet estar al dia de les obres de qualitat que s’editen en aquest format. Una tasca que té continuïtat per part de les dues investigadores de l’equip de la UAB, la Neus Real i Cristina Correro, a la revista Faristol del ClijCAT, com la recent publicació Un món de poesia que posa l’obra de la poetessa Joana Raspall a l’abast de tothom. 
Com deia la meva mare, que per molts anys pugueu fer aitals bones obres! 
L’edició és en anglès i és per això que preguntem: per quan en català? 

Deixeu un comentari: