Llibres al replà

katharina von der Gathen, “Explica-m’ho”!

El passat dimecres 19 d’octubre i a la sala d’actes de Rosa Sensat va tenir lloc una trobada amb l’autora del llibre “Explica-m’ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant”, Katharina von der Gathen, i que ha publicat Takatuka en català. Segur que molts i moltes heu sentit a parlar d’aquest deliciós llibre divulgatiu sobre la sexualitat.

La pedagoga alemanya nascuda a Bonn fa 44 anys, imparteix tallers en escoles alemanyes (nens i nenes de primària especialment) on els estudiants reben classes de sexualitat dins el currículum des de l’any 1992. Von der Gathen ha recopilat les preguntes que, sovint anònimament, els nanos li deixen dins de la “capsa de les preguntes” que sempre deixa a la vista durant les trobades i ha procurat respondre-les de la manera més clara possible. “Quina mida té un penis?”, “Per què ens fem petons” o “Es pot fer sexe amb el cul o l’orella?” són algunes de les qüestions que se li van plantejar a l’autora que, amb l’ajuda dels dibuixos de la il•lustradora Anke Kuhl, ha contestat i formen part d’aquest volum. Començant pel coneixement del propi cos i servint-se de joguines i material específic sobre el tema, la pedagoga aposta per vèncer la vergonya i els prejudicis en la pre adolescència i parlar obertament, amb respecte i humor, sobre un tema que sovint ha estat (i és encara) tabú en la nostra societat.

Acompanyaren a Von der Gathen Amàlia Ramoneda, que va presentar l’acte; Cristina Correro del grup GRETEL, que va fer una intervenció sobre l’evolució de l’educació sexual a Europa i Mariona Trabal, bibliotecària de l’escola Orlandai de Barcelona. Patric de San Pedro de Takatuka, va oficiar no només com a editor del volum, sinó també com a traductor de l’alemany.

Deixeu un comentari: