Llibres al replà

La literatura infantil catalana perd un gran fotògraf

Dijous 9 de maig va arribar la trista notícia de la mort del fotògraf català Pere Formiguera. La premsa i el món cultural ja s’ha fet ressò de la gran pèrdua que representa la desaparició d’aquest artista, però a Llibres al Replà no volíem deixar passar l’oportunitat de recordar la seva contribució en el món de la literatura infantil. 
En especial, voldríem recordar un llibre que demostrava com la fotografia artística també tenia lloc en els llibres per a infants.
Amb el llibre Es diu cos, vocabulari corporal per a nens i nenes (Barcanova, 1996), Pere Formiguera va guanyar el prestigiós Premi Innovació a la Fira Internacional del Llibre de Bolonya.
Un llibre descatalogat que trobareu en algunes biblioteques.
El número 1 de la desapareguda revista Bloc (consultable en línia) estava dedicat a la fotografia dins el llibre infantil. El primer article, signat per Teresa Duran, parlava justament de la feina de Pere Formiguera
Si no l’heu llegit, ara en teniu l’oportunitat:

A més a més, en aquest enllaç de la seva web trobareu alguns projectes de llibres infantils de Formiguera que malauradament no es van portar a terme…

11 comments

 1. Benvolguts, jo vaig tenir l'oportunitat de conèixer Formiguera quan treballava a Barcanova. En aquell moment va ser pioner aplicant els retocs informàtics a fotos per presentar un Petit Polzer innovador de debò. Va ser una feina feta amb maquinari de principis de la dècada del 90 del segle passat i a tots ens va semblar una meravella. Amb el temps de ben segur que s'ha superat tecnològicament, però col·locat en el seu moment va ser una autèntica revolució.
  2n 2a

 2. Només afegir que si algú, que no sigui jo -la mama Mumin-, aconsegueix un exemplar del llibre, li enviaré a casa seva tota la meva família troll!!!

 3. Conservamos un ejemplar en la biblioteca de Arrasate destrozado por actos vandálicos como muestra de los efectos que produce la mala educación. Conseguimos uno nuevo a través de un librero de Avila:

  Juan Carlos Jiménez Grande
  Papelería Jiménez (Candeleda)
  Teléfono 920380079
  617581789

 4. excel·lent ressenya, Tere. Veïns i coneguts,no deixeu de llegir-la!
  A Cerdanyola, a la biblioteca, el teníem i sempre començava les visites escolars amb aquest llibre. El text també era molt bo.
  Em sona que un dia la Teresa Duran explicava que s'havien perdut els originals, etc. i que era impossible de reeditar o alguna cosa així… però qui sap!
  1r 1a

 5. De moment Barcanova nega, via Twitter, que el vagin a reeditar:

  EDITORIAL BARCANOVA ‏@EDBARCANOVA 6h
  @Irisibula i @tmasper, de moment no tenim previst la reedició d'Es diu cos, de #PereFormiguera. Salutacions

Deixeu un comentari: