Llibres al replà

Deu anys de clubs de lectura lij a Tarragona

El dijous 3 d’octubre va tenir lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona la Primera matinal de Clubs de lectura infantils i juvenils. La trobada volia reunir totes les Biblioteques i professionals de la zona per a compartir idees i reflexionar sobre tota la feina feta al llarg d’aquests anys.
 

Sentint a parlar a totes aquelles bibliotecàries, de Cambrils, Torredembarra, Torreforta, Vila-seca, Reus, El Vendrell, Tarragona… vaig tenir la certesa que sí, que els clubs de lectura són de les millors i més directes activitats de promoció lectora que existeixen. Estan fent una feina exemplar, organitzant clubs per a infants i joves de tot tipus, adaptant-se a les necessitats del territori i a les demandes del seu públic. Des de la bibliotecària que s’emporta els joves a la llibreria per a que l’assessorin de quines juvenils comprar, fins a propostes de clubs de lectura que barregen joves i adults per a llegir un clàssic…
La matinal celebrava els 10 anys de clubs de lectura infantils i juvenils de la Biblioteca Pública de Tarragona. Els qui heu portat clubs de lectura us podeu fer una idea del valor de la feina d’una persona com la Imma Pujol, que des de fa deu anys organitza i coordina set clubs. Sí, sí, set clubs de lectura per a infants i joves des dels 6 fins als 17 anys, a qui  acompanya al llarg d’un recorregut vital i literari.

Un cop acabada la trobada, la Imma em comentava la feinada que això representa i que a vegades suposa tenir la sala infantil de la biblioteca una mica desendreçada i descontrolada. Doncs què voleu que us digui, per molts anys tinguem sales infantils desendreçades a canvi de moltes bibliotecàries com la Imma.

Més informació sobre els itineraris de clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona.

3 comments

Deixeu un comentari: