Llibres al replà

Biblioteca-Museu Bolònia (Tokyo)

Després de l’empatx a la Biblioteca Internacional de la Literatura Infantil, recentment he tingut l’oportunitat de visitar la que, pels japonesos, és coneguda com a Biblioteca-Museu Bolònia. 

En aquesta biblioteca, cada any, es recullen més de 200 títols que la Fira del Llibre Infantil de Bolònia ha cregut rellevants. 
Són llibres d’arreu del món, per suposat, que han destacat perquè han estat escollits pel catàleg de la fira, o per a alguna exposició. 
Com podeu veure, per exemple, la representació catalana i espanyola és prou nombrosa. Remenant entre els títols hi ha una petita representació dels llibres de la col·lecció Popular (Ed. La Galera), algun llibre dels veïns de l’escala, o bé, de diversos llocs del territori de l’Estat. 
Un dels elements més singulars -atenció, bibliotecaris, per prendre’n nota!- és el biombo, un element molt propi del país, fet a partir d’ampliacions gegants del llibre de El globus vermell de Iela Mari, que permet dividir una sala en dos espais de forma ràpida i bonica. 
L’espai no és gaire gran: tres sales de lectura, una d’elles exclusiva per a infants petits, una sala més gran on fer exposicions i presentacions, i un magatzem. 
El magatzem té uns 8000 llibres seleccionats des de fa uns vint anys a la Fira de Bolònia, un tresor que, com podeu veure, el tenen un xic apretat, però que està a l’espera del seu trasllat a una biblioteca nova que estan construïnt en un pati veí. 
Si algun dia feu passada per aquest país, no oblideu de visitar aquest espai que us permet conèixer l’evolució de la literatura infantil i juvenil universal. 

Deixeu un comentari: