Llibres al replà

Llibres al Replà de l’Equador I

Benvolguts veïns i veïnes,

Al llarg dels propers dies farem un seguit de relats de l’estada del nostre ambaixador a terres equatorianes, i més concretament a la ciutat de Quito. Una experiència molt interessant que es desenvolupà en el marc del Encuentro Internacional La Biblioteca Soñada, Espacio de Lectura para la Infancia
Al llarg de dues jornades experts de Colòmbia, Xile, Equador i altres indrets d’Iberoamèrica, així com de Catalunya, explicaren les seves experiències a l’entorn del llibre i la lectura i les diferents visions que a cada terra té sobre la il·lustració, la biblioteca escolar, les biblioteques públiques, etc. 
El país, portat amb mà de ferro per una colla de sàtrapes que conformaven una elit que manava com volia, ha girat la truita i ha començat a fer polítiques més populistes de la mà d’un controvertit president Correa -acompanyat per importants jaciments de petroli situats a l’Amazònia. L’economia ha fet una salt important durant l’última dècada i això ha revertit positivament en, entre d’altres, l’educació i de retruc la lectura. 
I és amb la voluntat de difondre els beneficis dels llibres que fa vuit anys una colla de gent voluntària, organitzats sota les sigles de Girándula -una espècie de baldufa local-, que vindria a ser el nostre ClijCAT però a l’equatoriana, organitzen el Maratón del cuento i, en paral·lel, una trobada d’experts en lectura i biblioteques. 
En diverses entrades, doncs, anirem desgranant algunes de les realitats enriquidores que el nostre veí va tenir l’oportunitat de viure. Destacar, a tall d’exemple, la participació en un programa de ràdio d’una emissora exclusivament dedicada a la cultura, les interessants converses amb diversos il·lustradors del país o conèixer més a fons com la cultura pot ajudar a pacificar una ciutat com la colombiana Medellín. 
No us ho perdeu! 

Deixeu un comentari: