Llibres al replà

Fer-ne 50!

Anna Maria Macià, M.Carme Roca, Marga Mateu i Reina Duarte

Moment dels parlaments 
Maria Carme Roca és una de les autores més prolífiques de la LIJ catalana. I com que ja porta 50 títols a les seves prestatgeries, va tenir l’encert de voler celebrar l’efemèride envoltada d’amics. Fou així com el passat dilluns dia 8 es van aplegar al seu voltant escriptors, editors, lectors, familiars, coneguts i saludats per fer una festassa i comprartir el goig de la seva creació. Però això de fer-ne 50, lluny de ser la fi de la seva obra creadora, li ha donat forces per, i així ho va declarar, “tenir tres llibres més ja en cartera i moltes idees al cap per properes novel·les”.
El Replà, com que una celebració com aquesta no sovinteja, vam ser-hi presents i volem compartir amb tothom, i molt especialment amb la Roca, la seva força, entusiasme i ganes de continuar escrivint. Pels propers 50!
Per cert, recordeu que la Maria Carme Roca, es defineix al Diccionari d’autors del ClijCAT amb les paraules següents:
Sóc barcelonina, nascuda al barri gòtic l’any 1955. De petita no m’agradava gaire anar a l’escola ni estudiar, però de gran em vaig llicenciar en Història i en Literatura. Durant dotze anys em vaig dedicar a l’ensenyament. De sempre, la lectura ha estat una de les meves afeccions principals. Així he pogut i puc viure aventures i situacions que d’una altra manera no seria possible. Tot i que sempre he escrit, no m’hi he dedicat professionalment fins a l’any 1997, quan vaig publicar la meva primera novel·la, i des d’aleshores ja n’he publicades unes vint-i-cinc (que nosaltres hauríem de llegir cinquanta!). La majoria dels meus llibres van adreçats al públic infantil i juvenil. En el decurs de la meva trajectòria literària he obtingut diversos premis com ara el Don-na (El darrer buit, 1997), el Lola Anglada (On s’amaga la por, 2002) o el Barcanova (Akanuu, l’arquer persa, 2005).

Deixeu un comentari: